Salih Onaran İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Öğrencilerimizin Milli, manevi ve tarihi kültürel mirasına sahip çıkan, Medeniyet değerlerimizi benimseyen, İlgi ve yeteneklerine göre akademik, mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel, mesleki, sosyal kültürel faaliyetlerde bulunan, Değişen dünyada yabancı dil becerisi gelişmiş, farklı ırkları ve kültürleri tanıyan, Akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bilgi ve kültür sahibi, Müslüman toplumlarla iletişim kurabilen, Medeniyetimizin ihya ve inşasında sorumluluk sahibi, İnsanlığa yararlı olma idealine sahip, Doğru bilgi ve doğru düşünce edinmiş gençleri ülkemize ve insanlığa kazandırma amacındayız.

Misyon: Bütün öğrencilerin; öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, kendine güvenen, saygılı, dini manevi ve kültürel değerlerine sahip çıkan, devletini ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazandırabilmektir.

Başarılar: 1.2014-2015 Eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan Güreş müsabakalarında takım halinde İl 3.sü olmuştur. 2.2015-2016 Eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan Ortaokullar arası voleybol turnuvasında ilçe 2.si olmuştur. 3.2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan Ortaokullar arası voleybol turnuvasında ilçe 3.sü olmuştur. 4.2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan Ortaokullar arası yapılan Masa Tenisi turnuvasında ilçe 3.sü olmuştur. 5.2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Geleneksel Çocuk Oyunları Kaleli Yakan Top Kızlar kategorisinde 5/A sınıfı kızlar takımı ilçe 1.si olmuştur. 6.2017-2018 Eğitim öğretim yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Genç Seda Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma yarışmasında öğrencimiz Ali İhsan USTA Kayseri İl Birincisi olmuştur. 7.2018-2019 Eğitim öğretim yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Dini Musiki yarışmasında öğrencilerimiz İl ikincisi olmuştur.

Saatler: BAŞLAMA : 08.30 BİTİŞ : 15.30
Yabancı Dil: ARAPÇA İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: ÖĞRENCİ SERVİSLERİ
Taban-Tavan Puan Bilgileri: --
Okulun Sınav Başarı Durumu: --
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: --
Sportif Etkinlikler: 1.2014-2015 Eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan Güreş müsabakalarında takım halinde İl 3.sü olmuştur. 2.2015-2016 Eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan Ortaokullar arası voleybol turnuvasında ilçe 2.si olmuştur. 3.2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan Ortaokullar arası voleybol turnuvasında ilçe 3.sü olmuştur. 4.2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan Ortaokullar arası yapılan Masa Tenisi turnuvasında ilçe 3.sü olmuştur. 5.2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Geleneksel Çocuk Oyunları Kaleli Yakan Top Kızlar kategorisinde 5/A sınıfı kızlar takımı ilçe 1.si olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler: 2018-2019 Eğitim öğretim yılında TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği gerçekleştirildi.
Proje Çalışmaları: Mescid Kuşları Projesi. Fazla Kalemin Var mı? Projesi. İyilik Okulu Projesi kapsamında Arakan´da 2 tane ev yaptırdık.
Kontenjan Bilgileri: --

Telefon - 352 621 2021

WEB - https://salihonaraniho.meb.k12.tr

Adres - REŞADİYE MAH. İSTİKLAL CAD. SALIH ONARAN IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 53A DEVELİ / KAYSERİ