Hayırseverimiz Salih ONARAN

Hayırseverimiz Salih ONARAN

...

13.12.2016 2657

 

                      05/08/1967 yılında Kayseri ili, Develi ilçesi, Şıhlı mahallesinde doğan Salih Onaran, ilkokulu Şıhlı Atatürk İlkokulu´nda, ortaokulu Develi İmam hatip lisesi ortaokul bölümünde, lisede ise Develi İmam hatip Lisesi 2. Sınıftan ayrıldıktan sonra  1983 yılında iş hayatına atılarak Develide restaurant işletmeciliği yapıp, 1987-1989 yılları arası askerliğini tamamladıktan sonra  ise Develi Kale köyü krom madeninde iki sene aşçılık yapmıştır. 1991 yılında Ankara'ya eşi ve iki oğlu ile göç edip 1992 yılında ise elektrik motoru sektörüne geçiş sağlayarak Depo görevlisi olarak başladığı görevi Genel Müdürlüğü ile devam etmiştir.

                Ankara´da 23 Aralık 1997'de Mera Motor Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruluşunda kurucu olan ve halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devam ettiren Salih Onaran, Ankara'dan sonra memleketi olan Kayseri ve sonrasında Çorum şehirleri ile şubeleşmeye başlayıp sektörüne yön vermesi ile önce İzmir şube ve sonrasında ise İstanbul şubeler ile sektör öncüsü  olmuştur.  Başka kurumlarda da yöneticilik yapıp, Şıhlı Kasabası Kültür ve Dayanışma derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlık, Orsiad Disiplin Kurulu üyeliği ve başkanlığını yapmıştır. Senem Onaran ile evli olan Salih Onaran , Osman, Fatih, Mehmetcan ve Sude isimlerinde dört çocuk babasıdır.

                      Okulumuza ek kat inşa eden ve okulumuzu baştan yeniden yaptıran, yüzlerce çocuğun okumasına vesile olan  Hayırseverimiz Salih ONARAN beye Allah razı olsun diyor Okul yönetimi olarak teşekkür ediyoruz.